Το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ «ο τυφώνας Θανάσης στο Βερολίνο» παίχτηκε σήμερα στην Λοζάνη στο περίφημο CAS. Εννοείται πως όλοι θυμόμαστε πως τέλειωσε ο μεγάλος τελικός στο Βερολίνο: Την μια στιγμή ο Σισκάουσκας αστοχεί και την άλλη στιγμή ο Θανάσης πετάει 100ευρα στον Αρτεάγκα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να «παρεξηγηθούν» οι άμεμπτοι άρχοντες της ευρωλίγκας και να καλέσουν τον Παναθηναϊκό σε απολογία. Τελικά αφού το σκέφτηκαν κάνα μήνα τα «αρμόδια» όργανα της Ευρωλίγκας κατέληξαν: 150.000 ευρώ πρόστιμο!

Γιαννακόπουλος μαινόμενος

Δεν ήξεραν όμως οι φωστήρες της Ευρωλίγκας ότι σε αυτή την χώρα τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε ότι αφορά ενδεχόμενες τιμωρίες ομάδων τις παίζουμε στα δάχτυλα και ότι όχι μόνο γνωρίζουμε όλα τα παραθυράκια αλλά τους έχουμε κρεμάσει και κουρτινάκια.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση και το θέμα πήγε στο CAS. Φυσικά σε «ουδέτερο γήπεδο» οι Ισπανοί δεν είχαν ελπίδα απέναντι στο μπαρουτοκαπνισμένο team των νομικών της ΚΑΕ κι έτσι χτες βγήκε η απόφαση και επήλθε συμβιβασμός με τον Παναθηναϊκό να είναι υποχρεωμένος (απ’ότι φαίνεται) απλά να βγάλει μια «απολογητική» ανακοίνωση.

Απλά είπαμε; Όχι βέβαια… Το άλλο που δεν ήξεραν οι Ισπανοί είναι ότι σε αυτή την χώρα οι ανακοινώσεις δεν είναι απλές …ανακοινώσεις. Είναι έργα τέχνης. Μπορούν να διαβαστούν είτε έτσι είτε αλλιώς ανάλογα με το πόσο «αφελής» είναι ο αναγνώστης. Τι έδωσε στην δημοσιότητα λοιπόν ο Παναθηναϊκός; Το παρακάτω:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας του μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός δηλώνει το μεγάλο σεβασμό του στην Ευρωλίγκα και τους παράγοντές της και εύχεται να διατηρήσει την καλή σχέση και συνεργασία με την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός δέχεται ως αληθή τη δήλωση του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου ότι ποτέ δεν αποκάλεσε την Ευρωλίγκα ή τον CEO ως «μάφια». Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει καλά ότι η Ευρωλίγκα και οι αντιπρόσωποί της είναι αξιόπιστοι και αμέριμνοι.

Ο Παναθηναϊκός αναγνωρίζει ότι όποιες πράξεις υπονοούν διαφθορά είναι μη αποδεκτές, συμπεριλαμβανομένου και το πέταγμα των χρημάτων και μετανιώνει για οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά προς την Ευρωλίγκα κατά τη διάρκεια του Φάιναλ Φορ στο Βερολίνο το 2009, απ’ οποιονδήποτε συνδέεται με τον Παναθηναϊκό»

Πρωτότυπη ανακοίνωση από το site ης Ευρωλίγκας
Μετάφραση από το superbasket.gr

Κοινώς o Παναθηναϊκός επισήμως ενημερώνει όλη την μπασκετική Ευρώπη μέσα από το ίδιο το site της Ευρωλίγκας ότι γνωρίζει καλά τους διοικούντες της Ευρωλίγκας, ότι ο Γιαννακόπουλος αποκάλεσε τον Μπερναμπέου «Μαφία» και ότι πέταξε 100ευρα στο διαιτητή. Όποιος έγραψε αυτή την ανακοίνωση είναι πραγματικός μαέστρος…

ΥΓ. Και επειδή οι νέες ανακοινώσεις δεν σβήνουν τις παλιές κάποια πράγματα καλό είναι να τα θυμόμαστε…

ΥΓ2. Που πας ρε Μπερναμπέου; Αν σε πείραξαν μερικά 100ευρα τι να πει ο Βωβός που κάποτε τον έκαναν σκετσάκι;