Είχαμε κάνει και μια σχετική αναφορά σε παλαιότερο post για το θέμα με τα κοινοτικά διαβατήρια που χορηγούνται εν ριπή οφθαλμού από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Στις αρχές Νοέμβρη ο Μάσεϊ ετοιμαζόταν να αποκτήσει Masseyτην Σλοβάκικη υπηκοότητα (και ενώ το θέμα “έπαιζε” ολόκληρο το καλοκαίρι). Απ’ότι φαίνεται όμως κάποιο γρανάζι της κρατικής μηχανής της Σλοβακίας έμεινε ..αλάδωτο και έτσι οι παράγοντες του Άρη στράφηκαν προς Σκόπια μεριά, όπου υπάρχουν οι σχετικές άκρες. Τα πράγματα προχώρησαν ομαλά και πριν λίγο καιρό ο παίκτης του Άρη απέκτησε επίσημα το νέο του διαβατήριο. Μάλιστα, όπως διαβάσαμε σήμερα στο Basketblog.gr, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του επίσκεψης στα Σκόπια, ο Μάσεϊ έδωσε συνέντευξη στα …Μακεδονικά Σπορ των Σκοπίων. Δηλώσεις στην ίδια εφημερίδα έκανε και ο μάνατζερ της ομάδας Βαγγέλης Βουρτζούμης.. Υποθέτουμε ότι ο Μάσεϊ έχει πλήρη άγνοια για το Σκοπιανό ζήτημα και ότι ως επαγγελματίας απλά κοιτάει το συμφέρον του, όμως οι φωτογραφίες του με κασκόλ των Σκοπίων δεν ξέρουμε πως θα γίνουν δεκτές στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την Μακεδονία γενικότερα, όπου -όπως είναι λογικό- λόγω γεωγραφικής θέσης είναι ιδιάιτερα ευαίσθητοι σε τέτοια ζητήματα..

P.S.1 Ολόκληρη η συνέντευξη του Μάσεϊ υπάρχει στο site της εφημερίδας “Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης”

P.S.2 Δεν μας κάνει καμία εντύπωση αυτό που γράφει ο Κογκαλίδης στο Υ.Γ.2 για τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ, διότι έχουμε ακούσει από όλους τα καλύτερα για τις αρχές του και το ήθος του..

P.S.3 Στην αρχή προοριζόταν για “Βούλγαρος” ο Γκριρ, μετά μας προέκυψε ο Γουντς και εσχάτως ακούγεται ο Τζάκσον. Διαλέχτε..

P.S.4 Ο Μπατίστ (έτερος υποψήφιος “Βούλγαρος”) είχε δηλώσει σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν από περίπου δυο μήνες στο Sportime.gr: “Να γίνω Έλληνας;;; Δεν το βλέπω πιθανό! Περνάω τέλεια εδώ, έχω μείνει πολλά χρόνια και έχω αρκετό μέλλον μπροστά μου στην Ελλάδα, αλλά δεν σκοπεύω να αποκτήσω ούτε Ελληνικό ούτε διαβατήριο κάποιας άλλης Ευρωπαϊκής χώρας. Μου αρέσει πολύ η χώρα σας κι έχω αρχίσει να αποκτώ κάποιες από τις δικές σας συνήθειες, αλλά μέχρι εκεί. Αυτές είναι ιστορίες οι οποίες αρέσουν στους δημοσιογράφους και στους φιλάθλους. Πλάκα θα είχε στην Εθνική Ελλάδας παρέα με τον Παπαδόπουλο, τον Φώτση και τα παιδιά του Παναθηναϊκού, αλλά εγώ σκοπεύω να παραμείνω Αμερικάνος!”