Το σίριαλ λαμβάνει τέλος και ο Παναθηναϊκός έχει καταλήξει πλέον στο ποιός θα είναι ο νέος προπονητής.. Το όνοματεπώνυμό του δεν είναι ούτε Δημήτρης Ιτούδης, ούτε Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ούτε Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ούτε Γιούρι Ζντοβτς κλπ, αλλά: ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ.

Αποψή μας είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν χειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το θέμα "αντικαταστάτης του Ομπράντοβιτς". Αφενός διότι εμφανιζόταν να ασκεί έντονη πίεση στον Γιασικεβίτσιους να σταματήσει εν μια νυκτί το μπάσκετ (ενώ είναι προφανές ότι ο Σάρας μόνο τελειωμένος δεν είναι σαν παίκτης). Αφετέρου διότι εμφανιζόταν να συζητάει την περίπτωση του Ιτούδη δέκα ημέρες ύστερα από την αποχαιρετηστήρια ανακοίνωση του τελευταίου! Η στάση αυτή δείχνει ανασφάλεια κινήσεων και προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης, ώστε να ικανοποιηθεί εν μέρει ο κόσμος. Η λύση Ιτούδη (ασχέτως αν διαφωνούμε με αυτή) θα είχε λογική τις ημέρες μετά το "αντίο" με τον Ομπράντοβιτς και όχι ως λύση ανάγκης. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πεδουλάκη, αν ισχύει ότι υπήρχε ως σκέψη από την αρχή, τότε θα έπρεπε να στηριχθεί σθεναρά. Περιμέναμε περισσότερη αποφασιστικότητα από τον Δημήτρη..

Η άποψη του blog για τον κόουτς Πεδουλάκη είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Από τη στιγμή που η διοίκηση είχε σοβαρούς ενδοιασμούς στο να εμπιστευτεί έναν ξένο προπονητή, ήταν (μαζί με τον Κατσικάρη) η πλέον ενδεδειγμένη λύση για σε ότι αφορά τους Έλληνες προπονητές και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι "ανάδειξη και εξέλιξη νέων παικτών" και σε καμμία περίπτωση "σενάριο τρόμου ". Τώρα απομένει να προχωρήσει ο σχεδιασμός, να αρχίσουν οι ανανεώσεις και να τεθούν οι μεταγραφικοί στόχοι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο άκουσμα του ονόματος του Πεδουλάκη δεν υπήρξε ιδιαίτερος ενθουσιασμός στις τάξεις του κόσμου.. Στο στόχαστρο των επικρίσεων και ο ίδιος ο προπονητής, αλλά κυρίως ο Δημήτρης. Τα ερωτήματα που πρέπει να σκεφτούν όσοι έχουν αρχίσει ήδη τις γκρίνιες είναι τα εξής:

'Εχουν συνειδητοποιήσει σε ποιά οικονομική κατάσταση βρίσκεται η χώρα; Θεωρούν ότι υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να υπάρχει de facto ένας τύπος ο οποίος πρέπει να ξοδεύει ασύστολα; Του αναγνωρίζουν το δικαίωμα ότι θέλει να συμμαζέψει τις σπατάλες που (ας μην κρυβόμαστε) γινόντουσαν στην ΚΑΕ ή θεωρούν ότι π.χ. πρέπει ν'αρχίσει τις μαζικές απολύσεις στη Βιανέξ για να κρατήσει τον Ομπράντοβιτς ή να διατηρήσει το μπάτζετ στα επίπεδα που θέλουν οι οπαδοί; Καλώς ή κακώς, δεν μιλάμε για play station, αλλά για πραγματικά χρήματα..

Η νέα προσπάθεια χρειάζεται στήριξη και όχι νοοτροπία "περιμένω στη γωνία για την πρώτη στραβή". Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο ούτε με τις επιτυχίες, ούτε με τις αποτυχίες. Ειδικά, σε ότι αφορά την Ευρώπη, υπάρχουν και άλλες ομάδες. Όσο και αν έχουμε καλομάθει μετά το 1996, δεν είμαστε ούτε η αρχή και το τέλος του κόσμου, ούτε έχουμε υπογράψει σύμβαση ότι θα συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε final four και θα κατακτούμε ανα δύο χρόνια την Ευρωλίγκα. Κατά συνέπεια, όσοι πιστοί προσέλθετε.. Οι υπόλοιποι, συνεχίστε να μουρμουράτε..