Σε δηλώσεις του προ ημερών ο Καζλάουσκας αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής: “Σκληρή άμυνα και πιο γρήγορος ρυθμός με πολλούς αιφνιδιασμούς. Κοινώς το παιχνίδι που θα έπρεπε κατά γενική ομολογία να παίζει η Εθνική όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά ελέω Μπαναώτη Υπομονή έχασε την ευκαιρία. Φέτος με δεδομένη την απουσία των δύο παιχτών που θα ταίριαζαν απόλυτα στο στυλ αυτό, τους Διαμαντίδη και Παπαλουκά, νομίζω ότι θα είναι δεδομένος ο (πολύ) μεγάλος χρόνος συμμετοχής στον Σπανούλη. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει ο Kill Bill έχοντας και επίσημα το χρίσμα του ηγέτη, κάτι που στον Παναθηναϊκο το διεκδίκησε πολλές φορές αλλά ποτέ δεν το κατέκτησε ουσιαστικά…

Παράλληλα στο περιθώριο των προπονήσεων δηλώσεις είχαμε και από παίχτες της Εθνικής καθώς χτες ήταν media day.

Μεταξύ αυτών και ο Νικ Καλάθης με ορισμένα από αυτά που είπε να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα σε ερώτηση για τις διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο στυλ παιχνιδιού σαν βασική διαφορά ανέφερε την πιο ενδελεχή ανάλυση του παιχνιδιού από τους περιφερειακούς και την ευρεία χρησιμοποίηση του p’n’r κάτι που τον κάνει να νιώθει στο στοιχείο του. Επίσης αναφερόμενος στο δικό του στυλ παιχνιδιού είπε χαρακτηριστικά: “Εχω καλό σουτ αλλά κυρίως μου αρέσει να πασάρω”.

Κι αν στα αγωνιστικά θέματα ο Καλάθης φαίνεται να βρίσκει τα “πατήματά” του, στα εξωαγωνιστικά έχει δυσκολίες. Ειδικά το να συνηθίσει την κουλτούρα της καφετέριας και τα φρούτα για επιδόρπιο. Έχει κι αυτός τα προβλήματά του…

Πάντως φαίνεται πως το παιχνίδι στην ευρώπη να ταιριάζει στον Καλάθη άρα έχει όλα τα φόντα να προσαρμοστεί άμεσα και να αποδώσει γρήγορα. Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και ο Φώτσης που μαζί με τον Σπανούλη έχουν αναλάβει να βάλουν τον “νέο” στο κλίμα. άλλωστε όπως δήλωσε ο Φώτσης: «Θα τον έχω συμπαίκτη και στον Παναθηναϊκό, οπότε από τώρα πρέπει να του μάθω τα κατατόπια!»

Οι δηλώσεις του Καλάθη και του Φώτση στην media day και η συνέντευξή του μικρού στον Sentra 103,3

ΥΓ2. πέταξε την σπόντα του ο Ζήσης! Σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνειη εθνική απέναντι στην Ισπανία δήλωσε: “Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά όταν χάνεις μια σειρά σημαντικών αγώνων από μία ομάδα σίγουρα θες να την κερδίσεις. Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα. Το κακό με την Ισπανία είναι ότι όταν χάνουμε με 8-10 πόντους μάς πιάνουν τα ψυχολογικά μας και δεν μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ο κόουτς Καζλάουσκας όμως, με την Κίνα τους δυσκόλευε και ίσως να ξέρει το μυστικό“.

ΥΓ2. Πάει και ο Μακιντάιρ… Ρε λες να βγει αληθινός ο Καβαλιεράτος;