Σίγουρα αποτελεί μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Οι “κακές” γλώσσες λένε ότι κάνει συνέχεια χαβαλέ και ότι ξενυχτάει.. gaga.jpgΟ ίδιος έχει δηλώσει σχετικά: “Όταν πρέπει, κάνω χαβαλέ και όταν πρέπει είμαι σοβαρός. Ξενυχτάω όταν πρέπει και όταν το επιτρέπουν οι αγωνιστικές μου υποχρέωσεις”. Μετά την αποχώρηση του από το Ρέθυμνο, η διαφαινόμενη μεταγραφή του στη Ρόμα σίγουρα ξάφνιασε πολλούς.. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είχε γίνει ευρέως γνωστός στο μπασκετικό κοινό το 2001, όταν σε συνέντευξη του στον Φίλιππα Συρίγο, ήταν ο πρώτος που είχε καταφερθεί εναντίον του Τάσου Δελημπαλταδάκη..  Σε γενικές γραμμές όσα είχε πει αναφέρονται παρακάτω.. Ο Γκαγκαλούδης πριν από μερικά χρόνια αγωνιζόταν στο Π. Φάληρο και είχε για μάνατζερ τον Δελημπαλταδάκη. Ο πατέρας του παίκτη είχε πραγματοποιήσει κάποιες επαφές με τον Πανιώνιο και για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή απέμενε να λάβει δράση ο Δελημπαλταδάκης, ο οποίος όμως κανόνισε να μεταγραφεί στον Πανιώνιο ο.. Λημνιάτης!! Εν συνεχεία, πάλι ο πατέρας του αθλητή προσεγγίζει το Περιστέρι και ζητείται ξανά από τον Δελημπαλταδάκη να τελειώσει το ζήτημα. Αυτός όμως κανονίζει να μεταγραφεί στο Περιστέρι ο.. Μπακατσιάς!! και -όπως είναι λογικό- ο Γκαγκαλούδης αλλάζει μάνατζερ (πηγαίνοντας στον Κώστα Παπαδάκη) και μεταγράφεται στη Δάφνη (όπου όμως “κυριαρχούσε” τότε ο Δελημπαλταδάκης, καθώς είχε στενότατη σχέση με τον Τζιβελέκα). Μετά από καιρό, η διοίκηση απομακρύνει τον πάικτη, ο οποίος κατηγορεί τον πρώην μανατζέρ του για πόλεμο πίσω από την πλάτη του.. Λίγο καιρό αργότερα, ο Τζιβελέκας (του οποίου οι σχέσεις με τον Δελημπαλταδάκη είχαν γίνει πλέον ..θρύψαλα) ζήτησε συγγνώμη από τους Κορωναίο, Ζευγώλη, Μίσσα και Γκαγκαλούδη(!!), “φωτογραφίζοντας” τον Δελημπαλταδάκη για όσα συνέβησαν τότε στην ομάδα.. Εξάλλου, το καλοκαίρι του 2001, φήμες θέλουν τον Γκαγκαλούδη να έχει σχεδόν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, όμως η δουλειά χαλάει και στον Παναθηναϊκό πηγαίνει τελικά ο.. Γιάννης Σιούτης, ο οποίος είχε ως μάνατζερ τον Δελημπαλταδάκη.. Μάλιστα, το περιβάλλον του παίκτη υποστήριζε τότε πως ο Δελημπαλταδάκης είχε πάρει τηλέφωνο τον Γκαγκαλούδη λέγοντάς του: “Δεν πρόκειται να σ’αφήσω να βρεις ομάδα.. Ήδη σου την χάλασα με τον Παναθηναϊκό..” Εν τέλει, το καλοκαίρι του 2003 ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μεταγράφεται στον Παναθηναϊκό, την ομάδα που γούσταρε και υποστήριζε φανατικά ως οργανωμένος οπαδός..

P.S.1 “O Παναθηναϊκός είναι η ευκαιρία της ζωής μου και αν είμαι έξυπνος θα παίξω και θα καθιερωθώ. Αν όχι, θα μου δείξουν την πόρτα της εξόδου. Είναι απλό” δήλωνε μόλις αποκτήθηκε από τους “πράσινους”..

P.S.2 “Κάποτε χτυπούσα το τύμπανο για πάρτη του και τώρα με θέλει στην ομάδα του” ήταν τα λόγια του παίκτη, όταν επικοινώνησε μαζί του ο μάνατζερ της Ρόμα Ντέγιαν Μποντιρόγκα..