Αντιγράφουμε από το Sport.gr:

“Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προβάρει τα πράσινα και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού …προβάρουν τη φανέλα του! Ενδεικτικό ότι μόνο και μόνο στο άκουσμα της είδησης ότι ο Σάρας είναι κοντά στο τριφύλλι, αρκετοί έσπευσαν σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο, για να προμηθευτούν διαρκείας. Μάλιστα, εκτιμάται ότι αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή (σ.σ.: το πιθανότερο), τα διαρκείας του Παναθηναϊκού θα φτάσουν κοντά στις 7.000, κάτι που σημαίνει πως σε σύγκριση με πέρσι θα είναι κατά 70% περισσότερα!”

Καταρχήν εκφράζουμε την έκπληξη μας για αυτή την εκτίμηση. Δεν καταλαβαίνουμε πως μπορεί να μπει ένας τέτοιος υψηλός στόχος χωρίς τον πρωτομάστορα των οικονομικών και διοικητικών επιτυχιών του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια κο Κοτταρίδη. Τον άνθρωπο που – σύμφωνα με τον ίδιο πάντα – με τη δουλειά του στη Giatra έφερε τον Παναθηναϊκό από τριψήφιο νούμερο διαρκείας στα 4.000 της περσινής χρονιάς!

alvertis_giannakopoulos_koupa.jpg

Πέρα από την πλάκα, όμως, μας προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες χιλιάδες νοματαίοι οι οποίοι θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά καλός, για τα δικά τους στάνταρντς, ώστε να πάρουν διαρκείας αλλά αν έρθει ο Λιθουανός γίνεται αρκετά καλός για να υποστηρίξουν την ομάδα. Προφανώς αυτοί οι τύποι δεν πρέπει να σκαμπάζουν και πολύ από μπάσκετ διαφορετικά θα καταλάβαιναν ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι έτσι κι αλλιώς (με ή χωρίς Σάρας) μέσα στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου μπάσκετ και αξίζει ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ των χρημάτων που θα δαπανήσει κάποιος για ένα διαρκείας, τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι αρκετά προσιτά. 

Και επειδή οι δικαιολογίες για να μην πάρει κάποιος την κάρτα είναι πολλές (“τί να το κάνω αφού έτσι κι αλλιώς βρίσκω εισιτήρια” ή “τι να πάρω για να δω 2-3 αγώνες όλη τη χρονιά αφού οι άλλοι είναι εύκολοι”) η απάντηση είναι πως το διαρκείας δεν είναι απλά ένα “προπληρωμένο” εισιτήριο αλλά ο ουσιαστικότερος τρόπος να δηλώσουμε την εμπιστοσύνη μας στην διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και τους παίχτες (βλ. φωτό). Είναι ο δικός μας τρόπος να πούμε “Πάτε καλά, είμαστε ικανοποιημένοι, σας στηρίζουμε”. Γι’αυτό το λόγο ακόμα κι αν δεν καταφέρει κάποιος να έρθει σε όλα τα παιχνίδια, το διαρκείας του δεν έχει πάει χαμένο… 

Τα εισιτήρια διαρκείας μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί είτε στη Λεωφόρο (Θύρα 10) είτε στο ΟΑΚΑ (κλειστό γήπεδο, είσοδος από την θύρα των επισήμων). Η διαδικασία διαρκεί 5 λεπτά, δεν απαιτεί παρά αστυνομική ταυτότητα και δήλωση του ΑΦΜ και το παραλαμβάνετε επί τόπου.

Τί το σκέφτεστε λοιπόν;