Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί πανικός.. Ακούγονται όλοι οι παίκτες, για όλες τις ομάδες.. Ότι δεν ακούστηκε ολόκληρο το καλοκαίρι, ακούγεται μαζεμένο λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν.. Σε κάθε πάτημα του F5, σε οποιαδήποτε αθλητική ιστοσελίδα, θα εμφανιστεί ένα νέο δημοσίευμα, μια νέα πληροφορία, μια νέα φήμη.. Έχουμε και λέμε:

Κρις Ουέμπερ για Παναθηναϊκό.

Άντερσον Βαρεχάο για Κίμκι, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ταού και μία Ελληνική ομάδα. Αρχικά γράφτηκε για Παναθηναϊκό, τα νεότερα όμως δημοσιέυματα κάνουν λόγο για Ολυμπιακό και αντικατάσταση του Λόρενς Ρόμπερτς..

Αντρέι Κιριλένκο για ΤΣΣΚΑ.

Σάσα Πάβλοβιτς για Ρεάλ-Παναθηναϊκό.

Σάνι Μπετσίροβιτς για Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.

Κάποια από αυτά είναι υπαρκτά, κάποια είναι κολπάκια των μάνατζερ, κάποια είναι κινήσεις αντιπερισπασμού και επικοινωνιακής τακτικής από ανταγωνιστικές ομάδες, κάποια είναι τελείως αβάσιμα και πάει λέγοντας.. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την πληροφορία ότι από το 2010 οι Ρεάλ, Παναθηναϊκός και ΤΣΣΚΑ θ’αγωνίζονται στο ΝΒΑ, με αποτέλεσμα οι λύσεις συμβολαίων παικτών όπως οι Γιασικεβίτσιους, Σπανούλης και πιθανόν οι Κιριλένκο, Πάβλοβιτς να γίνονται υπό τις ευλογίες του κυρίου Ντέιβιντ Στερν. Τραβηγμένο; Σίγουρα, αλλά όχι τελείως απίθανο..

Ως γνωστόν, οι θεωρίες συνομοσίας πάντοτε γοήτευαν τους Έλληνες, αφού ο καθένας μας κρύβει έναν Mulder ή μια Scully μέσα του (αν και προσωπικά προτιμούσα τον CSM..) Σίγουρα υπάρχουν και άλλα δημοσιεύματα που αγνοούμε ή γράφονται αυτή τη στιγμή.. Ο χρόνος θα δικαιώσει ή θα διαψεύσει τα παραπάνω.. Στα μοναδικά δημοσιεύματα που θα ήθελα να τοποθετηθώ είναι τα εξής:

α) Μπετσίροβιτς και Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Δεν θέλω να το σκέφτομαι ούτε για αστείο, ΤΟΝ ΜΠΕΤΣΙΡΟΒΙΤΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ;

β) Ρεάλ, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ και ΝΒΑ. Ας έρθουν οι ομάδες του ΝΒΑ στην Ευρώπη να παίξουν, με μία βασική προϋπόθεση.. Οι αγώνες θα διεξαχθούν κάτω από συνθήκες Ελλάδας/Ευρώπης (κανονισμοί, γήπεδα, διαιτητές κλπ.). Ας έρθουν στο ΟΑΚΑ τέλη Ιουνίου για play off με καύσωνα, κλειστά air condition, ηχητικά εφέ και “επιτροπή υποδοχής” πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων (εννοείται άνευ προστατευτικού plexiglas), να δούμε τι ψάρια πιάνουν οι κύριοι του ΝΒΑ.. Ούτε μισό καλάθι..