Ο κύβος ερρίφθη.. Στο δρόμο για την τετράδα θα βρούμε μπροστά μας την Σλοβενία, η οποία ηττήθηκε στο ντέρμπι για την πρώτη θέση του ομίλου από τους Λιθουανούς. Οι Σλοβένοι από το 1993 και έπειτα που έγιναν ανεξάρτητο κράτος είναι παρόντες σε όλα τα Ευρωμπάσκετ, με καλύτερο πλασάρισμα την 6η θέση που κατέλαβαν το 2005.. Μάλιστα ήταν η μοναδική ομάδα που είχε νικήσει πρόπερσι την Εθνική μας, με σκορ 68-56 (Μπετσίροβιτς 18-Παπαδόπουλος 15). Μεγάλο αστέρι των Σλοβένων είναι ο Ματίας Σμόντις (μάλλον το καλύτερο τεσσάρι της Ευρώπης), ο οποίος έχει ως συμπαραστάτη τον Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς-Μακρή. Σημαντικη βοήθεια στους προαναφερθέντες δίνουν οι Έραζεμ Λόρμπεκ, Ούρος Σλόκαρ και Γκόραν Γιαγκότνικ. Οι ψηλοί των Σλοβένων αρέσκονται αρκετά να τραβιούνται προς τα έξω.. Στην περιφέρεια (αφού απουσιάζουν για διάφορους λόγους οι Μπετσίροβιτς, Ούντριχ, Νάχμπαρ) υπάρχουν ο γνωστός μας Γιάκα Λάκοβιτς (ουστ προδότη!), ο Γκόραν Ντράγκιτς και ο Ντόμεν Λόρμπεκ (αφού ο Τσάπιν μας τελείωσε νωρίς λόγω τραυματισμού στο γόνατο)

 slo.jpg

Η Σλοβενία έφτασε στην οκτάδα με όπλο την άμυνά της και το ώριμο set παιχνίδι της. Πάντως, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έδωσε το σύνθημα: Πίεση στην περιφερειακή άμυνα όπου οι Σλοβένοι υστερούν και προσπάθεια να απομονωθεί ο Σμόντις από τους υπόλοιπους παίκτες.. Αναλυτικά οι τέσσερις προημιτελικοί:

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου: Ρωσία-Γαλλία (ET1, 20:00), Ισπανία-Γερμανία (ET1, 22:30)

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου: Λιθουανία-Κροατία (ET1, 20:00), Σλοβενία-Ελλάδα (ET1, 22:30)

Ο νικητής του ζευγαριού Σλοβενία-Ελλάδα θ’αντιμετωπίσει τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι Ισπανία-Γερμανία (εκτός αν η FIBΑ αλλλάξει τις διασταυρώσεις..) Place Your Bets Please..