Ένα ρητό λέει: “Όταν ασχολείσαι με κάτι, καλό είναι να το κάνεις σωστά, αλλιώς καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου”. Ειλικρινά απορώ γιατί πήγαμε να παίξουμε αυτά τα ηλίθια φιλικά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα μα κανένα αγωνιστικό όφελος, παρά μονάχα λόγοι marketing.. Χάσαμε μια ολόκληρη εβδομάδα προπονήσεων και μονταρίσματος της ομάδας (η οποία κύλησε με απίστευτη ταλαιπωρία) για να πάμε ν’αγωνιστούμε σαν πρόβατα επί σφαγή στη Ρωμαϊκή αρένα του κυρίου Στερν.. Άλλοι κανονισμοί, διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματα (στο ημίχρονο το Houston είχε εκτελέσει 27 βολές και ο Παναθηναϊκός 2(!!), ενώ οι “πράσινοι” συνολικά δέχτηκαν 5 τεχνικές ποινές για μη εφαρμογή κανονισμών ΝΒΑ..), άλλο άθλημα γενικά.. Η βαριά ήττα με 107-70 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δικαιώθηκε ο Ομπράντοβιτς (ο οποίος αποβλήθηκε 8 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα με διπλή τεχνική ποινή, καθώς διαμαρτυρόταν για τα σφυρίγματα των διαιτητών) και όλοι όσοι εξέφραζαν ενστάσεις για τη χρησιμότητα αυτής της περιοδείας.. Πέρα από όλα αυτά, η ομάδα θέλει αρκετή δουλειά ακόμα. “Ξεχώρισαν” οι Μπετσίροβιτς, Τσαρτσαρής και Μπατίστ, φανερά ανέτοιμος ο Γιασικεβίτσιους, τελείως εκτός κλίματος ο Διαμαντίδης.. Προς γνώση και συμμόρφωση..

zotshouston.jpg

Υ.Γ. 1 Ικανοποιήθηκες Δημητράκη με την προώθηση του Παναθηναϊκού στον “μαγικό κόσμο του ΝΒΑ” και με την διαφήμηση στη φανέλα;

Υ.Γ. 2 Όταν τα λένε ο Σωλήνας με τον Συρίγο, χαρακτηρίζονται ως εμπαθείς..

Υ.Γ. 3 Ιτούδη μην χαίρεσαι, απλά ήταν το 8λεπτο της δόξας σου..

Υ.Γ. 4 Ο Σκόλα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Επαιξα πολλές φόρές εναντίον τους στην Ευρώπη. Εδώ είχε πλάκα. Ηταν μία ακόμη ευκαιρία να τους κερδίσω. Το γήπεδό τους είναι πραγματικά μία δύσκολη έδρα. Το χάρηκα πάρα πολύ που τους έπαιξα εδώ». Στο final four να δεις τι πλάκα είχε και πόσο το χαρήκαμε.. Εκεί πάντως δεν φάνηκες να το διασκεδάζεις καθόλου..

Υ.Γ. 5 Κατανοητή η κίνηση της ΚΑΕ να δώσει τα τηλεοπτικά της Α1 και φέτος σε ανοικτό κανάλι (ΕΡΤ), όμως δεν αντέχονται οι τύποι.. Το συγκεκριμένο ματς ήταν ότι πρέπει για να πετάει ειρωνείες ο Φίλιππας..