Και ο καιρός κυλάει όμορφα στο γαλανόλευκο χωριό. Το πρόγραμμα τηρείται στο ακέραιο…
Πρωί: Πρωινό, ανάγνωση εφημερίδων και δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Μεσημέρι: Χαλάρωση και δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Απόγευμα: Φαγητό, βόλτα και δηλώσεις στα ΜΜΕ
Βράδυ: Δηλώσεις τα ΜΜΕ και ύπνο.
Οι παίχτες είναι ελεύθεροι -εφόσον επιθυμούν- να προπονηθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας αρκεί αυτό να μην γίνει εις βάρος της πρώτης προτεραιότητας που είναι οι δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το πράγμα ήταν έτσι κι αλλιώς εκνευριστικό από μόνο του. Έγινε εξοργιστικό όμως με τις τελευταίες δηλώσεις του σέντερ-συνδικαλιστή κου Λάζαρου Παπαδόπουλου στο Βasketblog.gr που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Εκεί ούτε λίγο ούτε πολύ ο κος Παπαδόπουλος επιτίθεται με πρωτοφανή τρόπο στον Φίλιππο Συρίγο απαιτώντας ακόμα και την αποπομπή του από την οικογένεια (ο Θεός να την κάνει) της Εθνικής Ομάδας!

lazos07.jpgΔυστυχώς απ’ότι φαίνεται οι διεθνείς μετά από τόσες δηλώσεις και συνεντεύξεις έμαθαν να μιλάνε (ροδάνι η γλώσσα!) αλλά ξέχασαν να ακούνε… Διαφορετικά θα μπορόυσαν να αντιληφθούν ότι αυτά που έγραψε ο Συρίγος δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι προβληματισμοί τον οπαδών της Εθνικής Ομάδας που βλέπουν αυτό το κλίμα χαλαρότητας, τους εντελώς αποπροσανατολισμένους από τον στόxο παίχτες, την αδύναμη στο να μαζέψει την κατάσταση τεχνική ηγεσία (που είναι ο Δράκος τόσο καιρό;) και φυσικά την τραγική εικόνα σε αγωνιστικό επίπεδο, με αποκορύφωμα την 30άρα από τους Σέρβους.

Αφορμή για τις δηλώσεις του αυτές υποτίθεται ότι είναι το άρθρο του Συρίγου στην εφημερίδα SportDay. Η πραγματική αιτία βέβαια δεν είναι άλλη από την ανασφάλεια που νιώθουν οι ίδιοι γνωρίζοντας ότι η ελλειπέστατη προετοιμασία τους (ελέω δηλώσεων και συνδικαλιστικών θεμάτων) και κατ’επέκταση η πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μακριά από τη διάκριση στο Ευρωμπάσκετ.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε τους συνήγορους του Φίλιππα Συρίγου. Άλλωστε πέρα από τον δεδομένο σεβασμό μας στον πραγματικό Δημοσιογράφο, θεωρούμε ότι η προσωπικότητα του και η ιστορία του στον χώρο είναι τέτοια που κάνει όποια διάθεση για υπεράσπιση απλά περιττή. Όμως κε Λάζαρε Παπαδόπουλε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

Α) Η Εθνική Ομάδα δεν είναι τσιφλίκι των παιχτών να αποφασίζουν ποιός θα είναι στην αποστολή. Η Εθνική Ομάδα, της οποίας εσείς οι παίχτες είσαστε απλοί εκπρόσωποι ανήκει στον ελληνικό λαό και την ευθύνη για λογαριασμό του ελληνικού λαού την έχει η Ελληνική Ομοσπονδία. Ως εκ τούτου ποσώς δεν ενδιαφέρει τι αποφασίσατε και ποιόν θεωρείτε ανεπιθύμητο.

Β) Ακολουθώντας τον (τουλάχιστον ατυχή) παραλληλισμό σας μεταξύ Συρίγου και εκπρόσωπου Τύπου της Κυβέρνησης σας απαντάμε ότι αν υπήρχε ένας εκπρόσωπος σαν τον Συρίγο εμείς θα τον ψηφίζαμε. Εσείς θεωρείτε ότι εκπρόσωπος πρέπει να ωραιοποιεί τις καταστάσεις και να κάνει τον βάτραχο πρίγκηπα. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να ενημερώνει για το τι πραγματικά συμβαίνει. Αυτό που ζητάτε τελικά είναι κάποιον να καλύψει την ανυπαρξία σας και την αδυναμία σας να φανείτε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας απέναντι στην Εθνική Ομάδα. Δυστυχώς το γινάτι βγάζει μάτι και ευτυχώς ο Συρίγος σέβεται τον εαυτό του, την ιστορία του και τον αναγνώστη του και τα έγραψε ακριβώς έτσι όπως τα βλέπει όλος ο κόσμος. Εσεις μπορείτε να συνεχίσετε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας όσο θέλετε αλλά μην νομίσετε ούτε στιγμή ότι ξεγελάτε κανέναν…

Θα προτείναμε λοιπόν, έστω και την ύστατη ώρα, να αφήσετε τα μικρόφωνα και να πιάσετε τις μπάλες, να αφήσετε τις μαραθώνιες συνεντεύξεις και να αρχίσετε τους Μαραθώνιους στο τρέξιμο, να αφήσετε τις ατάκες και να αρχίσετε τα σπριντ.

Αλλά ακόμα κι αν δεν μπορείτε να κάνετε προετοιμασία τουλάχιστον σταματήστε να μιλάτε! Μας κουράσατε! Σας βαρεθήκαμε! Έλεος!!!