Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Μιχάλης Κακιούζης -στα πλαίσια της διαδικτυακής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο προσωπικό του site– απάντησε στο Doubleteam.gr για το θέμα που απασχόλησε την φίλαθλη γνώμη το καλοκαίρι και τοποθετήθηκε σε σχέση με τον Φίλιππα Συρίγο και τα γραφόμενά του..

Doubleteam.gr: Στην αυτοβιογραφία που εξέδωσες πρόσφατα, χαρακτήρισες τον Φίλιππα Συρίγο ως έναν άνθρωπο ψαγμένο στα μπασκετικά δρώμενα. Φέτος με όλα όσα έχουν προηγηθεί, εξακολουθείς να διατηρείς την ίδια άποψη για τον Συρίγο; Πως σχολιάζεις τα γραφόμενά του;

Μιχάλης Κακιούζης: “Δεν αλλάζει η άποψή μου. Δηλαδή επειδή μας έκρινε αυστηρά ή υπερβολικά θα πω ότι είναι kakiouzis.jpgάσχετος με το αντικείμενο; Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει κριτική. Εκείνος για εμάς, εμείς για εκείνον. Έχω μάθει να δέχομαι την κριτική είτε είναι καλοπροαίρετη, είτε κακοπροαίρετη. Σαν Μιχάλης μιλάω, ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει αρκεί να μην θίγει υπολήψεις. Σχετικά με το πως σχολιάζω όσα έγιναν η θέση μου είναι η εξής: Σε αυτή την ιστορία με τον Φίλιππα Συρίγο έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά και από τις δύο πλευρές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί προς όφελος της ομάδας. Για μένα ήταν και θα παραμείνει πάνω απ’ όλα η ομάδα. Όταν λέω ομάδα δεν αναφέρω μόνο τους παίκτες, αλλά και τους προπονητές και όλο το staff που απαρτίζει μία ομάδα. Έχω την εντύπωση πως σε αυτή την περίπτωση, η τρίχα έγινε τριχιά. Είναι γνώρισμα της φυλής μας τη μία να είσαι ο… βασιλιάς του γκαζόν και την άλλη… παλτό. Πού θα πάει, κάποια στιγμή θα αντιμετωπίζουμε καλύτερα την κατάσταση. Με λιγότερο ενθουσιασμό στην νίκη και μικρότερο μηδενισμό στην ήττα”.

Ο Μιχάλης Κακιούζης -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι θα αγωνιστεί κανονικά του χρόνου στο Προολυμπιακό, ένω σε σχετική ερώτηση για το αν η συνδικαλιστική δράση επηρέασε τους πάικτες πήρε αποστάσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μας είπαν ότι δεν σκεφτόμασταν τους αγώνες. Τρέχαμε στο βουνό, δηλαδή, και με τους σφυγμούς να χτυπάνε κόκκινο είχαμε το μυαλό μας στον ΠΣΑΚ; Βέβαια, αν κάποιοι αντί να σκέφτονται την προετοιμασία και τον στόχο που είχαμε θέσει ως ομάδα, είχαν το μυαλό τους στον ΠΣΑΚ, τότε έκαναν λάθος. Κάθε πράγμα στον καιρό του”. Παραδέχτηκε επίσης ότι το μόνο μη αναστρέψιμο λάθος που έκανε ήταν ότι δεν δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του 1995, μετά το Παγκόσμιο των Εφήβων..