Η απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τελικά άφησε εκτός Α1 τον Μίλος Βούγιανιτς. Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη δηλώσει στον ΕΣΑΚΕ ως κοινοτικούς τους Μπετσίροβιτς, Ζίζιτς και Τομάσεβιτς, συνεπώς μπορούσε να κατατεθεί ένα ακόμη συμβόλαιο κοινοτικού. Ανάμεσα στα 14 συμβόλαια που έστειλαν οι “πρασινοι” στην διοργανώτρια αρχή, υπήρχε και το συμβόλαιο του Γιασικεβίτσιους.. Βέβαια, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή ο παίκτης που θ’αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα θ’αλλάξει.. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες δικαιούνται να κάνουν μέχρι και πέντε αλλαγές, τρεις στον πρώτο γύρο και δύο στον δεύτερο.

vujanic07.jpg

Στον τομέα των εισητηρίων διαρκείας, οι αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 7.000 εισητήρια διαρκείας δείχνουν να επαληθεύονται (το αντίστοιχο περισυνό νούμερο ήταν περίπου 4.000). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος δήλωσε σχετικά: “Το κίνητρό μας πάντα είναι το καλύτερο μπάσκετ και να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Ακούγεται ότι έχουμε πουλήσει 6.000 διαρκείας, αλλά και αυτά είναι λίγα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει πολύ περισσότερα εισιτήρια διαρκείας. Η διοίκηση προχώρησε σε πολύ μεγάλες μεταγραφές και περιμένουν πολύ κόσμο στο γήπεδο”. Το θέμα βέβαια είναι πόσοι θα πηγαίνουν στο γήπεδο στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια της Α1 και της Ευρωλίγκας (καθώς στα ντέρμπι και στα Ευρωπαϊκά εμπορικά ματς η προσέλευση είναι αυξημένη) και πόσα ματς θα χάσουν οι κάτοχοι των διαρκείας λόγω τιμωρίας..

Υ.Γ. Σαν σήμερα (18/10/1994) ο Νίκος Γκάλης αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του, σ’εκείνο το μοιραίο -όπως αποδείχθηκε- ματς κόντρα στους Αμπελόκηπους. Μόλις βρούμε λίγο χρόνο, θα ετοιμάσουμε ένα σχετικό post..