Συνέντευξη στην “Μακεδονία της Κυριακής” και στον Νίκο Καραγιώργη έδωσε ο Νίκος Χατζηβρέττας (ολόκληρη η συνέντευξη μπορεί να βρεθεί στο Superbasket.gr). Το πολυεργαλείο αναφέρθηκε στην οριστική αποχωρησή του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λέγοντας πως: «Όταν είμαι σε μια κατάσταση, θέλω να είμαι 100% αυτός που είμαι και να δίνω το 100%. Από τη στιγμή που είδα ότι τα καλοκαίρια ήταν πολύ πιεστικά για μένα σωματικά και δεν μπορούσα να βγάλω αυτό που ήθελα ως Νίκος, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση στη σκέψη ότι θα σταματήσω από την Εθνική, για να είμαι αυτός που πρέπει μέσα στο γήπεδο στις άλλες μου υποχρεώσεις».

Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής δήλωσε τα εξής: «Δεν νομίζω ότι έχω κάνει τρομερές εμφανίσεις με την Εθνική όλα αυτά τα χρόνια. Προσπάθησα πάρα πολύ, αλλά δεν το κρύβω πως δεν είμαι ευχαριστημένος από την προσωπική μου απόδοση τα τελευταία δύο χρόνια, με εξαίρεση κάποιες εμφανίσεις. Επειδή βλέπω τον εαυτό μου να μην μπορεί να αποδώσει τα καλοκαίρια αυτό που θέλω, εγώ με τα δικά μου στάνταρντ πήρα αυτή την απόφαση. Η Εθνική έχει τόσους πολλούς παίκτες να κάνουν αυτό που κάνω εγώ, ίσως και καλύτερα. Δεν θέλω να βλέπω τον εαυτό μου σ’ ένα γήπεδο και να μην είναι αυτός που είμαι, αλλά και να μην χαίρομαι αυτό που κάνω. Έτσι θα μπορέσω να αφοσιωθώ στη δουλειά μου, να συντηρηθώ τα καλοκαίρια για να δουλέψω, να είμαι έτοιμος τη χρονιά που έρχεται και να παίξω όσο περισσότερα χρόνια γίνεται σε υψηλό επίπεδο. Όλοι αγαπάμε την Εθνική ομάδα. Αυτό είναι δεδομένο, αλλά όλοι θέλουν να βγάζουν στο γήπεδο αυτό που μπορούν και θα είναι δύσκολο για μένα να το πετύχω τα επόμενα χρόνια».

Σε ότι αφορά την εικόνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ υποστήριξε ότι η ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε, καθώς οι ομάδες που τερμάτισαν σε υψηλότερες θέσεις από εμάς, μας κέρδισαν και δικαιωματικά ήμασταν τέταρτοι. Τέλος, σε ερώτηση για το αν η ομάδα δέχθηκε περισσότερη κριτική -όπως υποστήριξαν κάποιοι παίκτες- η απάντησή του ήταν: «Ορισμένες φορές όντως έγινε αδικαιολόγητα, ειδικά στην αρχή και στα πρώτα φιλικά. Εγώ δεν στέκομαι σ’αυτά. Ενοχλεί κάποιους παίκτες αλλά πιο πολύ τους πεισμώνει και δεν πρέπει να μένουμε σ’ αυτά τα σχόλια. Εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε στο γήπεδο και να κάνουμε αυτό που πρέπει».