Γιατί δεν έχει παραιτηθεί ακόμα ο Γιαννάκης από την Εθνική Ομάδα? Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΚΑΕ giannakis96.jpgΟλυμπιακός και όταν ρωτήθηκε σχετικά ψιλοενοχλήθηκε και απάντησε -ως συνήθως- αόριστα: «Είναι άδικο και υπερβολικό να μιλάμε για την Εθνική. Όλοι μας την αγαπάμε. Οι αποδείξεις φαίνονται στο γήπεδο. Η Εθνική είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου, το υψηλότερο πράγμα που υπάρχει για όσους ασχολούνται με το μπάσκετ. Είναι η οικογένειά μου. Με όσους συνεργάζομαι πάντα συζητάω πριν προχωρήσω στην επόμενη κίνηση. Είχα τα δυνατότητα πάντα στην Εθνική Ομάδα να είμαι παράλληλα και σε σύλλογο». Μάλλον το θέμα έχει να κάνει με την γνωστή επικοινωνιακή τακτική του Γιαννάκη “θέλω να τα έχω καλά με όλους” και δεν θέλει να φανεί ότι παρατάει την Εθνική Ομάδα.. Όμως ήδη από το 2006, όταν είχε ξανακουστεί το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο Σωλήνας του είχε στείλει το μήνυμα: “ή στον Ολυμπιακό ή στην Εθνική”. Σε πρόσφατο άρθρο του ο Μπουρλάκης το έθεσε μια χαρά το θέμα Γιαννάκη. Ως πιθανός διάδοχος του Γιαννάκη στην Εθνική έχει ακουστεί ο Φώτης Κατσικάρης. Ο κανονισμός της λίγκας ACB πάντως απαγορεύει την παράλληλη ενασχόληση σε σύλλογο και Εθνική Ομάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γιαννάκης δεν αποδέχθηκε την πρόταση της Ρεάλ το 2006.. Άλλοι υποψήφιοι θεωρούνται οι Αργύρης Πεδουλάκης, Λευτέρης Κακιούσης, Ηλίας Ζούρος, Βαγγέλης Αγγέλου, ενώ σήμερα ο Παπαδογιάννης έκανε λόγο και για σενάριο Ομπράντοβιτς.. Αν ποτέ αποφασίσει να φύγει από τον Παναθηναϊκό, το συζητάμε..

P.S.1 Η πλάκα είναι ότι το 2006 Αγγελόπουλοι και Κόκκαλης δεν ήθελαν στην ομάδα τους έναν άνθρωπο της “κλίκας” Βασιλακόπουλου..

P.S.2 Έχεις αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό στα 90’s και παίρνεις για βοηθό σου τον Τόμιτς.. Και εις ανώτερα..

P.S.3 Τα αγωνιστικά Γιαννάκη-Ολυμπιακού θα φανούν στην πορεία. Αυτά που έγραψε προχθές στην Ελευθεροτυπία και σήμερα στη SportDay ο Συρίγος χρίζουν συζήτησης..