‘Αλλο ένα final four πέρασε στην ιστορία και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στους επερχόμενους τελικούς της Α1 (πρώτος τελικός στις 28/5). Η ομάδα καλείται να κερδίσει 3 φορές την ομάδα του λιμανιού δίχως να έχει το πλεονέκτημα έδρας.Μπορεί να το κάνει; Στο γήπεδο οι απαντήσεις.

Καμία από τις δύο ομάδες δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο μεν gayros προέρχεται από ένα f4 στο οποίο έπαιξε 2 αγώνες στα όρια του και δεν είναι σίγουρο πως θα έχει την σωματική και ψυχική κατάσταση που απαιτείται για μια σειρά τελικών απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Στα θετικά του είναι πως τέσταρε τις δυνάμεις του στο δυσκολότερο επίπεδο, κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ και κοντράροντας για ένα ημίχρονο στα ίσα την ομάδα των κήπων του Φαναριού μέσα στην έδρα της. Δυνατοί αγώνες που από τη μία εξουθενώνουν την ομάδα, από την άλλη φέρνουν απαντήσεις και τελειοποίηση των plays.

Από την άλλη, το τριφύλλι. Είμαστε μεν είναι πιο ξεκούραστοι και με περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί για τον αντίπαλο ΑΛΛΑ οι 40ρες απέναντι στην ΑΕΚ (παικτούρα ο Ούκιτς) δεν είναι σοβαρό τεστ και είναι ένα ερωτηματικό το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα μετά το busgate. Θα δώσουν απαντήσεις οι παίκτες εντός του γηπέδου; Θα καταρρεύσει η ομάδα την ώρα που η μπάλα καίει επειδή θα δούμε στο γήπεδο 12 μισθοφόρους που έχουν κακές σχέσεις με τον εργοδότη τους;

Μετά τα περσινά, ερωτηματικό είναι και η διαιτησία. Μετά τα non-call φάουλ του Σιγάλα πάνω στο Σοκ, είχαμε τα buzzer beater με τα βήματα. Τι να περιμένουμε από τους γκρίζους;

Τέλος, η Θ.13 θα είναι στο γήπεδο ή θα θεωρήσει πως η κόντρα της με τον DPG μετράει περισσότερο;

Όλα θα φανούν στο παρκέ και ας ελπίσουμε να μη καθορίσουν όπως πέρσυ οι διαιτητές τα αποτελέσματα των αγώνων.Και ένα τελευταίο σημείωμα:

Όπως κύλισαν τα πράγματα, παρά την απογοήτευση και την ξενέρα, μπορούμε να λέμε πως αποκλειστήκαμε από την ομάδα που έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης (δεν της το είχα, ανέμενα τη Ρεάλ να κερδίσει στα ημιτελικά). ‘Ισως τελικά φέτος το ποτήρι να ήταν μισογεμάτο στην Ευρώπη και ο παρορμητισμός φιλάθλων/διοίκησης να αδικεί την προσπάθεια της ομαδας. Ας ελπίσουμε πως το όποιο αποτέλεσμα των τελικών δε θα καταστρέψει αυτό που χτίζεται για να μην ξαναρχίσουμε του χρόνου από το 0. Ίσως βέβαια να είναι ήδη πολύ αργά αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

ΥΓ.Ήττες σα νίκες, “η Φενέρ δεν μας λέει τίποτα σα ομάδα” κοκ. Όλος ο οργανισμός καθώς και οι …παροικούντες δημοσιογράφοι, ένας ατελείωτος βόθρος που …χέζει “μεγαλείο για αυτή την ομάδα” (και χέζει γιατί είναι στο ίδιο επίπεδο με τα σκατά). Μια φορά να αποδεχθούν ιπποτικά την ήττα τους λέγοντας πως ο αντίπαλος ήταν καλύτερος σε όλα τα επίπεδα.