Η φράση "πάνω απ' όλα είναι η χημεία της ομάδας" αποτελεί ήδη κοινό τόπο σε πολλά άρθρα που καλύπτουν το ρεπορτάζ στο πράσινο στρατόπεδο. Ο αριθμός των νέων παικτών αυτή τη στιγμή είναι ήδη εννιά, ενώ αναμένεται να φτάσει τους έντεκα (Αμερικανός, Κόμματος). Απαιτείται, λοιπόν, πολλή δουλειά από παίκτες και προπονητή, υπομονή και στήριξη από τον κόσμο, ενώ καλό θα ήταν να έρθουν και αρκετά χαστούκια στην αρχή για να ενταθεί η προσπάθεια και να αυξηθεί το κίνητρο όλων.. 

Πώς όμως θα επέλθει η χημεία της ομάδας, όταν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού είναι ο Ερυθρός Αστέρας, η βουλγάρικη Λουκόιλ και ο Ηλυσιακός; Διαβάζουμε το πρόγραμμα των φιλικών και η μόνη ομάδα επιπέδου ευρωλίγκας είναι η Μπαρτσελόνα (δεν ξεκαθαρίζεται αν θα παίξουμε). Πώς ο νέος προπονητής θα βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για τους παίκτες του, όταν οι αντίπαλοι είναι μικρομεσαίες ομάδες της Α1 ή ομάδες που παλεύουν να περάσουν το πρώτο γύρο του eurocup; Από τώρα μπορούμε να προβλέψουμε άρθρα που θα περιγράφουν την αναγέννηση του Σόφο, τις ηγετικές ικανότητες του Ούκιτς και το το τείχος που σηκώνει γύρω από τη ρακέτα ο Άρμστρονγκ.. Ο νέος Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη από εύκολα παιχνίδια, όπου θα κερδίζει 15-20 πόντους χωρίς να γίνονται γνωστές οι αδυναμίες του. Γνώμη μας είναι ότι τα φιλικά έπρεπε να είναι απέναντι σε ομάδες ευρωλίγκας για να μπει η ομάδα αμέσως στα βαθιά. Εξάλλου, η Α1 προσφέρεται για τις δοκιμές που θα θελήσει να κάνει ο Άρτζι. Αντίθετα με μας, η υπόλοιπη Ευρώπη ετοιμάζεται κανονικά για τη νέα σεζόν… 

Ταυτόχρονα διαβάζουμε από τα Πράσινα Νέα: "Όσο, όμως, το θέμα με τα φιλικά της Ευρωλίγκα στην Κίνα δεν ξεκαθαρίζει οριστικά, οι πράσινοι έχουν και "δεμένα" τα χέρια τους. Ήδη, πάντως, ανακοίνωσαν κάποια φιλικά διότι δεν μπορούν να πάνε όλα πίσω στον προγραμματισμό.". ​Τι περιμένουμε ακριβώς; Είμαστε μία ολοκαίνουρια ομάδα και η ανάγκη για πολλά και καλά φιλικά είναι περισσότερη από όλους τους αντιπάλους μας. Η καθυστέρηση αναφορικά με την στελέχωση της ομάδας είναι λίγο πολύ λογική, αλλά ο μη ολοκληρωμένος προγραμματισμός των φιλικών είναι ένδειξη ερασιτεχνισμού..Τέλος, αποδεκτή η όποια προσπάθεια να "διαφημιστεί" η ομάδα στην Κίνα, απαράδεκτο όμως το γεγονός να αποτελεί τροχοπέδη στo αγωνιστικό σκέλος. Η εικόνα του παρκέ προέχει εκείνης των εντυπώσεων. 

 

υ.γ1: Τα αυτογκόλ συνεχίζονται.. και δεν αναφέρομαι στα παραπάνω.

υ.γ2: αρχίσαμε…