Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ – Ευρωλίγκα και στη μέση η Μπαρτσελόνα να το παίζει θιγμένη από τα όσα συμβαίνουν! Το τρίγωνο των Βερμούδων ενεργοποιήθηκε, καθώς επιστολές, ανακοινώσεις, τελεσίγραφα δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες, εν μέσω μάλιστα τοπ8!

Ξεκινώντας από τους Ρώσους, προκαλεί απορία το timing της απόφασης τους να καταγγείλουν επίσημα τον Παναθηναϊκό στη διοργανώτρια αρχή. Το παιχνίδι των δύο ομάδων έλαβε χώρα ακριβώς μία εβδομάδα πριν, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν αρκετό χρόνο για να προχωρήσουν στην εν λόγω καταγγελία. Τι ήταν όμως εκείνο που τους πάτησε τον κάλο και τους έκανε να ενεργοποιηθούν; Θίχτηκαν από τα πρωτοσέλιδα της Πράσινης; Τους ενόχλησε η ευθεία επίθεση του προέδρου του Παναθηναϊκού στον υπεύθυνο διαιτησίας της Ευρωλίγκας; Ή μήπως ακούστηκαν και άλλα γεγονότα και περιστατικά τα οποία τους ενόχλησαν; Αυτές πάντως ήταν οι "δικές" μας "ενέργειες" το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Η θρασυδειλία, όμως, των Ρώσων δεν σταματά εκεί. Ως άλλοι Τροϊκανοί ζητούν την τιμωρία του ΟΑΚΑ ή να παίζουν οι ίδιοι σε άδειο γήπεδο κάθε φορά που μας επισκέπτονται!! Η ευκολία αυτή του Βατούτιν να υποδεικνύει ποινές στην Ευρωλίγκα είναι και ένδειξη της αγαστής σχέσης των δύο πλευρών.. Δεν τους έφταναν τα «εγκλήματα» του Βερολίνου και της Κωνσταντινούπολης, αλλά έχουν και το θράσος να μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου..

Ο άλλος πόλος του τριγώνου, ο Μπερναμπέου και η παρέα του, αν δεν θέλουν «τα φώτα να πέφτουν αρνητικά στο άθλημα», οφείλουν να βελτιώσουν το επίπεδο των διαιτητών τους. Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι playoff ή f4 να μας αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο η διαιτησία. Μπορεί το αποτέλεσμα στο προχθεσινό παιχνίδι να μην κρίθηκε από τους …πορτοκαλί, ωστόσο, ο «χειρουργικός» τρόπος που βγήκε εκτός ο Λάσμε από τα σφυρίγματα του Γάλλου Μπισάν, μόνο το άθλημα δεν προωθεί.. Η Ευρωλίγκα οφείλει να λάβει υπόψιν της ότι απευθύνεται στην κορυφαία ομάδα του θεσμού τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια καθώς και στον κόσμο που γεμίζει μισό γήπεδο σε κάθε F4. Αν θέλει η γιορτή τη διοργάνωσης να γίνεται μεταξύ γνωστών και φίλων εξυπηρετώντας κάθε είδους χορηγούς, ας μας το πει.

Τέλος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ορθώς ξέσπασε, αλλά ήρθε η ώρα να πέσει η σκόνη. Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης και πρέπει άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας να σκέφτονται μόνο τους αγώνες και τίποτε άλλο. Μετά το Λονδίνο θα έχει άπλετο χρόνο να ανοίξει το θέμα ξανά και να πράξει όπως εκείνος νομίζει.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Καταλανούς και σήμερα ήρθε η ώρα για την ισοφάριση. Η πρώτη απειλή του Πεδουλάκη αντιμετωπίστηκε, ήρθε όμως η ώρα για το ρουά-ματ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει το πλάνο να πατήσει και το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές αλλαγές στις λεπτομέρειες.. Γνωρίζοντας τις αμυντικές αδυναμίες των Σάρας-Ναβάρο και την κούραση που κουβαλούν, έχω την αίσθηση πως πρέπει σε κάθε φάση να τους σημαδεύουμε. Προκύπτουν διαρκώς miss-match στις επιθέσεις μας (Ναβάρο με Ούκιτς, Μασιούλις με Σάρας) και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε περισσότερο. Στο ΟΑΚΑ τα υπόλοιπα…

υ.γ: Πιστεύετε στις συμπτώσεις;