Όπως διαβάσαμε πρόσφατα στο Sport24 ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κήρυξε και επίσημα την έναρξη της δημόσιας συζήτησης για την Μεσογειακή Λίγκα, η αλλιώς “λίγκα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με τη συμμετοχή αραβικών κρατών”, όπως την περιέγραψε.. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα το σχέδιο της “Mediterranean League” περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομάδες:

Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και πιθανότατα Άρη από την Ελλάδα,

Εφές Πίλσεν, Φενερμπαχτσέ και μία ακόμα ομάδα από την Τουρκία,

Μακάμπι Τελ Αβίβ και μία ακόμα ομάδα από το Ισραήλ,

Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα από τη Σερβία

ΑΕ Λεμεσού (που’σαι ρε Πάπι να συμμετέχεις..) ή ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο,

Λουκόιλ Ακαντέμικ από τη Βουλγαρία

Άζοβμας από την Ουκρανία,

και μια ομάδα από το Κατάρ…

Πάντως, σε σχετικό άρθρο πριν μερικές εβδομάδες η Κουρούνα ανέφερε πως ο “Σωλήνας” έφαγε πόρτα από Ιταλούς και Γάλλους, οι Τούρκοι θα δώσουν τις ομάδες που δεν παίζουν στην Ευρωλίγκα και αντίστοιχα από Σερβία και Μαυροβούνιο θα συμμετέχουν οι ομάδες που δεν παίζουν στην Αδριατική Λίγκα.. Οπότε ο (όποιος) σχεδιασμός ανατρέπεται.. Κατάρ, Βουλγαρία και Κύπρος δείχνουν σύμφωνες, ενώ στα υποψήφια ονόματα από την Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του ΠΑΟΚ.. Τι θα είναι γίνει με την υπόλοιπη Α1 είναι άγνωστο. Υπάρχει η ιδέα η τρίτη Ελληνική ομάδα να προκύπτει μέσα από την Α1 και οι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός να παίζουν μόνο στα ελληνικά play-off..

P.S.1 Καθώς οι γεωγραφικοί περιορισμοί μάλλον έχουν αρθεί, μόνο για για ομάδες από τη Βαλτική λίγκα δεν ακούσαμε..

P.S.2 Αυτό το “δημόσια συζήτηση” μου θυμίζει κάτι δημόσιους διαλόγους στη βουλή, οι οποίοι συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά..