Μάλιστα.. Έγινε και αυτό.. Πρωτάθλημα με "σκούπα" μέσα στο ΣΕΦ, με μειονέκτημα έδρας (και με δύο "διπλά" παρακαλώ..) και με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από κατάκτηση Ευρωλίγκας.. και όλα αυτά σε λιγότερο από μια βδομάδα.. Καλώς τα παιδιά, 3-0…

και από ποιόν παρακαλώ; Από τον Πεδουλάκη.. Από αυτόν που είναι "λίγος" για τον Παναθηναϊκό; από αυτόν που παίζει αντιμπάσκετ (πάντως για Λιμόζ βάλαμε αρκετούς πόντους χθες..); από αυτόν που δεν ξέρει Αγγλικά; από αυτόν που του βγαίνουν τα πουκάμισα έξω και από αυτόν η σκέψη και μόνο της αποκτησής του ήταν για κάποιους πισωγύρισμα και σενάριο τρόμου;

Ναι, από αυτόν.. Από αυτόν που όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό βρήκε μόνο δυο παίκτες και έχτισε ομάδα σχεδόν από το μηδέν χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία, πληρώνοντας υπεραξίες.. και από αυτόν που δεν δίστασε να διορθώσει τις επιλογές που δεν τον δικαίωσαν (γιατί προφανώς έκανε και τέτοιες επιλογές).. γιατί κάτι άλλες χρονιές, τα παλτά που φέρναμε τα φοράγαμε μέχρι το τέλος.. Είναι πάντως κομματάκι περίεργο πως πήραμε ντάμπλ με παίκτες που άλλες χρονιές δεν θα πέρναγαν ούτε απ'έξω από το ΟΑΚΑ.. Τι διάολο; Πως μπήκαν μέσα στο ΟΑΚΑ και πήραν Πρωτάθλημα και Κύπελλο; «Ποστ γκένεν ατό;» που έλεγε και ο Ογκουνσότο..

και με ποιόν πρόεδρο; με αυτόν που διέλυσε βάσει οργανωμένου σχεδίου την προηγούμενη ομάδα, με αυτόν που θα μας κέρναγε πολλά πικρά ποτήρια φέτος; Τι διάολο; Τελικά ο εχθρός δεν ήταν εντός;

Ναι, με αυτόν.. Με αυτόν που κάνει λάθη, με αυτόν που ακόμα είναι άπειρος και με αυτόν που αντιδρά υπερβολικά (όπως στον 2ο τελικό).. αλλά και με αυτόν που είναι κ@βλωμένος με την ομάδα, που έτρεχε αυθημερόν στο Καντού, στο Κάουνας και στη Βαρκελώνη, με αυτόν που λύσσαξε να φέρει πίσω το Φώτση και με αυτόν που πάει στο ΣΕΦ και τους κάνει πουτ@να..

Το θέμα δεν είναι να διχαστούμε και να λέμε ο ένας στον άλλον: "εγώ σου τα έλεγα", ούτε να χωριστούμε σε δικαιωμένους και μη, αλλά να μην βιαζόμαστε να θάψουμε.. ούτε να θάβουμε από συνήθεια..

p.s.1 Το Πρωτάθλημα αφιερώνεται σε όλους αυτούς που έφυγαν το περισυνό καλοκαίρι, παίκτες και προπονητές.. Ουδόλως με ενδιαφέρει αν τους παρέσυραν και πίστεψαν ότι θα διαλυθούμε, αν έφυγαν για τα χρήματα, αν το έχουν μετανιώσει, αλλά η ουσία είναι πως στα δύσκολα την έκαναν.. Σας ευχαριστούμε λοιπόν όλους, από καρδιάς..

p.s.2. Ευεργέτες υπάρχουν πολλοί.. Από τον παμμέγιστο Ρέπεσα (που δεν του έκανε ο Γκιστ), έως τα τα γατόνια της Φενέρ (που δεν τους έκανε ο Ούκιτς, αλλά και ο Γκιστ και τους αφησαν ελεύθερους πριν ένα χρόνο) και μέχρι τα τσακάλια της ACB (που είχαν τον Λασμέ μέσα στα πόδια τους και δεν ασχολήθηκαν).. MVP όμως είναι πάντα ένας, και επειδή ο καθένας έχει την άποψή του..